Méér fietsers, méér fietsveiligheid en minder fietsongevallen. Dat is het doel. #focusonsafety

De drastische toename van het aantal en soorten fietsen in het verkeer heeft geleid tot verwarring. Chaotische situaties hebben geen positieve bijdrage op het welzijn van werknemers op weg naar het werk of naar huis.

De mobiliteit in Vlaanderen is grondig veranderd. Heel wat autobestuurders maken de switch naar de fiets. Ook zij merken dat de infrastructuur hier nog niet is op aangepast.

Bedrijfsleiders stappen mee in het fietslease-verhaal op voorwaarde …

… dat de medewerkers grondig geïnformeerd worden in het gebruik van deze nieuwe vormen van mobiliteit. Ook al is de fiets bijna 2 eeuwen oud, wat je vandaag op de markt ziet is geen fiets meer.

Met Focus on Safety bereiden we de commuter (woon-werkfietser) voor op dagelijks woon-werkverkeer.

Theoretische sessies voor méér fietsveiligheid.

1. INFORMEREND

Op een interactieve wijze, informeren we de nieuwe’ fietser over de actuele verkeerssituatie in Vlaanderen en specifiek rond het bedrijf. Op basis van cijfers en feiten bereiden we de woon-werk fietser voor op het omgaan met de verkeersrealiteit zoals ze nu is.

2. ONDERSTEUNEND

We ondersteunen KMO’s en grote bedrijven. Na, ook de online sessie blijven beschikbaar om verschillende vragen te beantwoorden. Onder elke video, kan elk individu, anoniem vragen stellen. Marc Peeters beantwoordt de vragen heel graag. Bovendien ontvangt elke medewerker 6 maanden lang juridisch advies wanneer er iets zou misgaan in de opstart bij het schakelen naar de fiets (figuurlijk dan, letterlijk: je fietshandelaar helpt je verder!).

3. MOTIVEREND

Ons gezamenlijk doel? Méér werknemers en werkgevers op de fiets krijgen. En dat op een bewuste en gezonde manier. Wie voorbereid is, is een pro-actieve fietser. We motiveren het fietsgebruik dan ook ten volle.

4. DESKUNDIG

De infosessies worden verzorgd door advocaat Marc Peeters, gespecialiseerd in fietsongevallen, die zijn praktijkkennis en jarenlange ervaring in preventie en afhandeling van fietsongevallen uitdraagt.

Focus on Safety: Samen met partners VivocycloFietsongeval.be en Wowow Reflective Wear.

Online: 5 topics maken het verschil.

De ‘nieuwe’ fietser optimaal voorbereiden op het omgaan met de verkeersrealiteit zoals ze vandaag is. Dat is het doel van dit project. Deze 5 topics omvatten de grootste problematieken in het verkeer vandaag.

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.