Een woordje uitleg: de 5 topics die we via toegankelijke video online plaatsten.

De 10 topics die we hanteren in de lijfelijke info-sessies hebben we hier online gebundeld in 5 sessies. Dat maakt het toegankelijker en zorgt ervoor dat de aandacht blijft en dus ten goede komt in ‘veilig fietsverkeer in Vlaanderen’.

1. De wegcode & fietsattitude / he Highway Code & cycling attitude

Welke fietspaden zijn er? En waar mag je met een gewone fiets en een speed pedelec rijden? Welke snelheden moeten we hanteren op de openbare weg … en welke aandachtspunten vinden wij van groot belang wanneer het gaat om ‘fietsattitude’. Je ontdekt het in deze video.

2. Pro-actief fietsen / Pro-active cycling

Fietsen is een uitstekend transportmiddel om de afstand van huis naar het werk af te leggen. Maar! Er zijn ook valkuilen. En situaties die leggen we stap voor stap uit in deze video.

3. Technische voorschriften van de fiets / Technical requirements for the bicycle

Waaraan moet de fiets voldoen om enerzijds wettelijk, anderzijds veilig in het verkeer te worden gesteld. En waarmee moeten we rekening houden wanneer je dit koppelt met een mogelijk fietsongeval. Wie draagt de verantwoordelijkheid in welk situatie?

4. Zichtbaarheid en helmplicht / Visibility and mandatory helmet use

Is er in Vlaanderen een helmplicht? En hoe zorg ik ervoor dat ik, voor andere weggebruikers, zichtbaar ben. Een actueel onderwerp, dat voor heel wat discussiepunten leidt. Marc Peeters legt het stap voor stap uit.

5. Van zwakke weggebruiker tot pro-actieve fietser

Is de fietser al-tijd zwakke weggebruiker? Wat is het verschil tussen een intern enkelvoudig fietsongeval en een meervoudig fietsongeval? Na deze video ben je een pro-actieve fietser.